26 Μαΐου 2013

Mεγάλη συγκέντρωση – συναυλία στην Ιερισσό κατά της εξόρυξης χρυσού (ΒΙΝΤΕΟ)

dsc08804.preview
Χιλιάδες πολίτες απ'όλη την Ελλάδα παραβρέθηκαν χθες στην Ιερισσό σε μια "Συναυλία για μια εξόρυξη που δεν θα γίνει".
"Το χρυσάφι είναι ο τόπος μας, τα παιδιά μας, το μέλλον μας ο αυτοσεβασμός μας και δεν το πουλάμε για μισό θειάφι φαί" τόνισε ο Αγγελάκας αφιερώνοντας το τραγούδι "Κεφάλι γεμάτο χρυσάφι" στου κατοίκους της Ιερισσού που όπως είπε " μπήκαν φυλακή για αυτή την υπόθεση" και ο κόσμος ξέσπασε σε χειροκροτήματα ανταπαντώντας με το σύνθημα " Το πάθος για την λευτεριά είναι δυνατότερο απ'όλα τα κελιά". 
Ο Γιάννης Αγγελάκας, ο Θανάσης Παπακωνσταντίνου, ο Φώτης Σιώτας, η Ματούλα Ζαμάνη, ο Δημήτρης Ζερβουδάκης, ο Παύλος Παυλίδης και οι B Movies έδωσαν χθες την ψυχή τους τραγουδώντας σε μια κατάμεστη πλατεία.
dsc08830.preview
Η συναυλία ήταν αφιερωμένη στους δύο κατοίκους της Ιερισσού που προφυλακίστηκαν με κατασκευασμένες όπως λένε οι δικηγόροι τους κατηγορίες. 
Τα μπλουζάκια " Sos Halkidiki" έγιναν ανάρπαστα από τους πάγκους που είχαν στηθεί στην πλατεία και ο κόσμος κυκλοφορούσε πλέον με ένα μήνυμα στο στήθος και την πλάτη "Όχι στην εξόρυξη χρυσού". 
Να σημειωθεί ότι πολλοί από τους συγκεντρωμένους διανυκτέρευσαν στην Ιερισσό και στα γύρω χωριά προκειμένου να δώσουν το παρών στην σημερινή βόλτα στο βουνό.

Πληροφορίες: alterthess

Το πρώτο μέρος από την μοναδική συναυλία εναντίον των καταστροφικών μεταλλείων χρυσού, χθες βράδυ στην Ιερισσό.
Το μόνο που θα θέλαμε να τονίσουμε είναι η συγκινητική αλληλεγγύη κι ανιδιοτελή προσφορά, όλων όσων συμμετείχαν , από τους καλλιτέχνες μέχρι τις γυναίκες της καθαριότητας και τις ομάδες περιφρούρησης, φύλαξης, μπαρ-σέρβις, μπουφέ, ψησίματος, πάρκινγκ, οικονομικής ενίσχυσης, πασπαρτού ....
Είμαστε περήφανοι για τον δίκαιο αγώνα που δίνουμε , είμαστε αποφασισμένοι,
ενωμένοι ,
ΘΑ ΝΙΚΗΣΟΥΜΕ


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..