16 Μαρτίου 2013

Χανιά : Χειροπέδες στην πρόεδρο του Σωματείου Ιδιωτικών Υπαλλήλων

Συνελήφθη, την περασμένη Πέμπτη, στο χώρο εργασίας της η πρόεδρος του σωματείου ιδιωτικών υπαλλήλων Χανίων Ειρήνη Δημητρουλάκη, ενώ υπερασπιζόταν συνάδελφό της απολυμένη, εκπληρώνοντας το καθήκον της ως πρόεδρος του σωματείου. Για προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του σωματείου μέσω μηνυτήριας αναφοράς στα μέλη του Δ.Σ. κάνει λόγο το Σωματείου σε ανακοίνωσή του, διαβεβαιώνοντας, ωστόσο,τρομοκράτηση των συναδέλφων στον κλάδο θα πέσει στο κενό.
Το σωματείο μας καλεί όλους τους εργαζόμενους να σπάσουν το φόβο και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς, ενώ καλεί επίσης το Εργατικό Κέντρο Χανίων και όλα τα πρωτοβάθμια Σωματεία να πάρουν θέση.

H ανακοίνωσης έχει ως εξής:

Το ΔΣ του σωματείου μας καταγγέλλει την προσπάθεια τρομοκράτησης και ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης μας.

Την Πέμπτη   14/03/2013 συνελήφθη από την αστυνομία στο χώρο εργασίας της η πρόεδρος του σωματείου μας  συναδέλφισσα Ειρήνη Δημητρουλάκη, επειδή  υπερασπίστηκε συναδέλφισσα απολυμένη,  κάνοντας ουσιαστικά το καθήκον της ως πρόεδρος σωματείου. Η προσπάθεια ποινικοποίησης της δράσης του σωματείου μέσω μηνυτήριας αναφοράς στα μέλη του ΔΣ που στόχο έχει την τρομοκράτηση των συναδέλφων στον κλάδο θα πέσει στο κενό.
Το νέο κρούσμα καταστολής έρχεται να προστεθεί στο δόγμα της τρικομμάτικης κυβέρνησης ΝΔ - ΠΑΣΟΚ – ΔΗΜΑΡ   «νόμος και τάξη» , είναι μια ακόμη αποδείξει ότι αυτό που προσπαθούν κυβέρνηση – Ε.Ε – εργοδότες, είναι ότι  η πολιτική τους θα περάσει ακόμα και με την σιδερένια φτέρνα των νόμων του αστικού κράτους , θέλουν να μας έχουν με 300 ευρώ το μήνα, χωρίς κανένα δικαίωμα εργασιακό, συλλογικές συμβάσεις, ωράριο κ.α , θέλουν να γίνει σιγή νεκροταφείου.
τους λέμε ότι ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΕΙ !

Το σωματείο μας καλεί όλους τους συναδέλφους και τις συναδέλφισσες του κλάδου να σπάσουμε το φόβο και την τρομοκρατία στους χώρους δουλειάς που έχει επιβάλλει η εργοδοσία με  την καθοδήγηση της κυβέρνησης και την συνδρομή των δυνάμεων καταστολής , να σηκώσουμε  κεφάλι σ’ όλους αυτούς που μας θέλουν δούλους στον 21ο αιώνα, να διεκδικήσουμε ζωή με δικαιώματα όπου θα καλύπτουμε τις σύγχρονες ανάγκες τις δικές μας και των παιδιών μας .
•Η καταδίκη της ποινικοποίησης της συνδικαλιστικής δράσης δεν αφορά μόνο το σωματείο  και τον κλάδο μας, είναι υπόθεση του συνόλου της εργατικής τάξης, γι’ αυτό καλούμε να πάρουν θέση καταδίκης το Εργατικό Κέντρο Χανιών, όλα τα πρωτοβάθμια σωματεία. 

Η μόνη απάντηση στην επίθεση που δεχόμαστε είναι η οργάνωση στο σωματείο, στους χώρους δουλειάς, με  σύνθημα ΕΝΑΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΓΙΑ ΕΝΑΝ

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..