4 Μαρτίου 2013

Κάθειρξη οκτώ ετών στον Άκη Τσοχατζόπουλο

Το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων επέβαλε ποινή κάθειρξης οκτώ ετών, πρόστιμο 520.000 ευρώ και δήμευση του ακινήτου του πρώην υπουργού, Ακη Τσοχατζόπουλο στη Διονυσίου Αρεοπαγίτου. Ο πρώην υπουργός προσήχθη ενώπιον της δικαιοσύνης ως κατηγορούμενος για την υπόθεση ανακριβούς δήλωσης «πόθεν έσχες».
Ο εισαγγελέας υποστήριξε ότι ο κατηγορούμενος με δόλο απέκρυψε περιουσιακά στοιχεία από το πόθεν έσχες από το 2006 έως το 2009.
Οι συνήγοροι της υπεράσπισης, Γ. Παγορόπουλος και Π. Κοτσαλή,ς επικαλέστηκαν την αναλογία δικαίου και αναφέρθηκαν εμμέσως στην υπόθεση Μπακογιάννη-Κούβελου και πως αυτοί απηλλάγησαν.
 Η απόφαση δεν έχει ανασταλτικό χαρακτήρα και ο Άκης Τσπχατζόπουλος θα μεταφερθεί στις φυλακές για να εκτίσει την ποινή του.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο στη δήλωση του 2006 έχουν παραληφθεί στοιχεία για καταθέσεις, μετοχές και αξιόγραφα συνολικής αξίας περίπου 47.000 ευρώ. Αντίστοιχα, στη δήλωση του 2007 παραλείπονται ποσά περίπου 33.000 ευρώ από καταθέσεις και επενδυτικά προϊόντα και το 2008 από καταθέσεις ύψους 20.000 ευρώ.
Τέλος, το κατηγορητήριο αναφέρεται σε παράλειψη δήλωσης το 2009 της αγοράς από την επίσης προφυλακισμένη σύζυγό του Βίκυ Σταμάτη, του ακινήτου στην οδό Διονυσίου Αρεοπαγίτου, το οποίο πλέον έχει δεσμευτεί με απόφαση του ανακριτή της υπόθεσης του λεγόμενου «μαύρου πολιτικού χρήματος» για τους εξοπλισμούς. Ο πρώην υπουργός αρνείται την κατηγορία και υποστηρίζει ότι το επίμαχο ακίνητο αγοράστηκε το 2009 και έτσι δηλώθηκε το 2010, για τη χρήση του 2009, ενώ τόνισε πως έχει προσκομίσει επαρκή στοιχεία που δικαιολογούν όλα τα περιουσιακά του στοιχεία.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..