7 Μαρτίου 2013

Τα κατοχικά στρατέυματα επιτίθενται στην Ιερισσό

Επεισόδια βρίσκονται σε εξέλιξη έξω από σπίτι στην Ιερισσό όπου οι αστυνομικοί κάνουν έρευνα.
Κάτοικοι που βρίσκονται συγκεντρωμένοι στο σημείο διαμαρτύρονται στους αστυνομικούς οι οποίοι απάντησαν με χρήση χημικών.
Σύμφωνα με πληροφορίες από το πρωί έχουν προσαχθεί 7 κάτοικοι της περιοχής οι οποίοι είχαν κληθεί από τις αστυνομικές αρχές για δεύτερη φορά τις τελευταίες ημέρες και μέχρι στιγμής δεν έχουν αφεθεί ελεύθεροι.
Η φωτογραφία είναι από το Twitter

Στρατός κατοχής μέσα στο χωριό… 

BEvwvL_CEAATUik
Τα γεγονότα της σημερινής μέρας, μέχρι αυτή τη στιγμή, είναι τα εξής:
Το πρωί, 5 κάτοικοι Ιερισσού πήγαν στην Ασφάλεια Πολυγύρου για να καταθέσουν για την υπόθεση του εμπρησμού στις Σκουριές. Με το που έφτασαν στον Πολύγυρο, η αστυνομία τους έβαλε μέσα σε κλούβες και τους πήγε πίσω στην Ιερισσό, συνοδεία 6 διμοιριών των ΜΑΤ, για να γίνει έρευνα στα σπίτια τους.
Στην Ιερισσό χτυπήσαν οι καμπάνες και οι κάτοικοι έστησαν οδόφραγμα στον κεντρικό δρόμο μπροστά στο Αστυνομικό Τμήμα για να εμποδίσουν τα ΜΑΤ να μπουν μέσα στο χωριό. Δεν υπήρξε καμμία “πολιορκία” του Αστυνομικού Τμήματος, όπως διαδόθηκε από τους γνωστούς-άγνωστους που προσπαθούν να δυσφημίσουν τον αγώνα μας. Τον περασμένο Αύγουστο, μετά από μια παρόμοια συκοφαντική καταγγελία από “υψηλό πρόσωπο” ότι δήθεν οι κάτοικοι είχαν βάλει φωτιά στο Δημαρχείο της Ιερισσού, τα ΜΑΤ είχαν εισβάλει στο χωριό και είχαν ρίξει πλαστικές σφαίρες και δακρυγόνα πάνω σε παιδάκια, ηλικιωμένους και ανυποψίαστους τουρίστες.
Γύρω στις 11:00 π.μ. τα ΜΑΤ εισέβαλαν στο χωριό σα δύναμη κατοχής, μέσα σε ένα σύννεφο από δακρυγόνα, ενώ οι κάτοικοι υποχωρούσαν προσπαθώντας να προστατευθούν. Καθώς προέλαυναν μέσα στο χωριό, μπήκαν μέσα στην αυλή του Γυμνασίου/Λυκείου Ιερισσού που βρισκόταν στο δρόμο τους και ρίξαν δακρυγόνα μέσα στο προαύλιο του σχολείου. Ένα παιδί χτυπήθηκε από ευθεία ρίψη δακρυγόνου και μεταφέρθηκε στο ιατρείο Ιερισσού, ενώ άλλα τρια παιδιά λιποθύμησαν από τα χημικά. Η αστυνομία φυσικά διαψεύδει το γεγονός, το οποίο όμως καταγγέλεται επώνυμα από το γυμνασιάρχη, το λυκειάρχη, καθηγητές και παιδιά.
Πάνω από 1000 άτομα είναι συγκεντρωμένα αυτή τη στιγμή στο κέντρο του χωριού και ζητούν να αποχωρήσουν τα ΜΑΤ ενώ η Ασφάλεια κάνει έρευνες στα σπίτια των 5 κατοίκων. Σύμφωνα με μαρτυρίες σε σπίτι όπου έγινε έρευνα “μπουκάρισαν 25 πάνοπλοι αστυνομικοί”.
Πριν από λίγη ώρα δικηγόροι των κατοίκων επισκέφθηκαν τον Προϊστάμενο της Εισαγγελίας Εφετών Θεσσαλονίκης και τον ενημέρωσαν για τα απαράδεκτα γεγονότα στην Ιερισσό. Ο Εισαγγελέας πήρε τηλέφωνο και ΣΥΜΒΟΥΛΕΥΣΕ τους επικεφαλής της αστυνομίας να αποσύρουν τα ΜΑΤ από το χωριό και να κάνουν τις έρευνες τους με διαφορετικό τρόπο. Η Διοίκηση της αστυνομίας φαίνεται ότι δεν άκουσε τη συμβουλή του Εισαγγελέα γιατί τα ΜΑΤ βρίσκονται ακόμα μέσα στο χωριό.
Αύριο στις 11:00 έχει οριστεί σύσκεψη στο γραφείο του Εισαγγελέα Εφετών μεταξύ των επικεφαλής της αστυνομίας, των δικηγόρων των κατοίκων, εκπροσώπων των επιτροπών αγώνα και πιθανόν και εκπροσώπων της εταιρείας ώστε να βρεθεί τρόπος αποκλιμάκωσης της έντασης. Οι δικηγόροι των κατοίκων ζητούν το αυτονόητο: Να γίνοται οι έρευνες σύμφωνα με το νόμο και με σεβασμό στα δικαιώματα των πολιτών, όπως σε κάθε έρευνα για ποινικό αδίκημα.

 Πηγή


Τα θύματα της αστυνομίας μέχρι στιγμής είναι Τρία άτομα  που έχουν μεταφερθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου. Επίσης όπως αναφέρει εκπρόσωπος του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων έχει τραυματιστεί 15χρονος απο κάλυκα δακρυγόνου.
ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΔΑΚΡΥΓΟΝΩΝ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ

Όργιο καταστολής απο τα ΜΑΤ στην Ιερισσό απο το πρωί. Αποκορύφωμα είναι η ρίψη δακρυγόνου μέσα σε αυλή σχολείου, όπου και τραυματίστηκε ένα κοριτσάκι το οποίο έχει μεταφερθεί σε Ιατρείο.Τα ΜΑΤ έχουν μπει μέσα στο σχολείο

Η ενημέρωση γίνεται  μέσω twitter @antigoldgreece
Οι μαθητές σε κρίση πανικού μπαίνουν μέσα στο Πούλμαν για να φύγουν - 4 παιδιά με αναπνευστικά προβλήματα - 1 κοριτσάκι σε ιατρείο χτυπημένο απο τα δακρυγόνα
Από @katerinaelikaki
 
12: 27 - Ο Λυκειάρχης επιβεβαιώνει τη χρήση χημικών μέσα στο σχολείο
Νέα φωτογραφία απο τα παιδιά που έχουν φύγει απο το σχολείο λόγω της ρίψης χημικών - #skouries @antigoldgreece
 
 
Α ΜΑΤ ΜΕΣΑ ΣΤΗΝ ΙΕΡΙΣΣΟ ΚΑΝΟΥΝ ΣΥΛΛΗΨΕΙΣ
 
Από  @LSpyropoulou @antigoldgreece
Εκτός ελέγχου τα πράγματα στην Ιερισσό. Η αστυνομία λειτουργεί ως στρατός κατοχής. Σπάνε πόρτες και μπαίνουν σε σπίτια.
Τρία άτομα έχουν μεταφερθεί στο Περιφερειακό Ιατρείο Ιερισσού, όπως επιβεβαίωσε εκπρόσωπος του Κέντρου Υγείας Παλαιοχωρίου.
Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του Παρατηρητηρίου Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων, Τόλη Παπαγεωργίου, έγινε γνωστό ότι τραυματίστηκε ένα 15χρονο αγόρι από κάλυκα δακρυγόνου, που έπεσε στο κεφάλι του κατά τη διάρκεια ρίψης δακρυγόνων από τις αστυνομικές δυνάμεις στο σχολείο της Ιερισσού.
Οι μαρτυρίες καθηγητών,μαθητών και γονιών μέσα από το σχολείο της Ιερισσού
BEvizRxCAAEwxFL BEvhS2xCIAAz1FE-1 BEvhDu6CMAAxgaB

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..