3 Μαρτίου 2013

Έντονη δραστηριότητα του Ήλιου 28/2/2013

Εικόνες από SOHO
Σήμερα
C2 28/2/2013
C2 εικόνες δείχνουν το εσωτερικό του ηλιακού στέμματος έως 8,4 εκατομμύρια χιλιόμετρα (5,25 εκατομμύρια μίλια) μακριά από τον Ήλιο.

C3 28/2/2013

C3 εικόνες έχουν ένα μεγαλύτερο οπτικό πεδίο: Περιλαμβάνουν 32 διαμέτρους του ήλιου. Για να το θέσουμε σε προοπτική, η διάμετρος των εικόνων είναι 45 εκατομμύρια χιλιόμετρα (περίπου 30 εκατομμύρια μίλια) σε απόσταση από τον Ήλιο, ή το μισό της διαμέτρου της τροχιάς του Ερμή. Πολλά φωτεινά αστέρια μπορεί να δει κανείς πίσω από τον Ήλιο.

SOHO, είναι το Ηλιακό και Ηλιοσφαιρικό Παρατηρητήριο. Υπάγεται στις διαστημικές υπηρεσίες Ευρώπης και ΗΠΑ, ( ESA και NASA ). Όπως φαίνεται και απο το όνομά του, σκοπός του είναι η συλλογή πληροφοριών που έχουν να κάνουν με τον Ήλιο, τη δραστηριότητά του και την Ηλιόσφαιρα, τη "σφαίρα" που σχηματίζεται λόγω του ηλιακού ανέμου.

Το διαστημικό αυτό παρατηρητήριο, εκτοξεύτηκε στις 2 Δεκεμβρίου 1995 και ξεκίνησε τη λειτουργία του τον Μάιο του 1996. Βρίσκεται σε απόσταση 1.5 εκατομμυρίων χιλιομέτρων ( περίπου 0.01 Αστρονομικές Μονάδες ή ΑU), στο σημείο Lagrange 1 (συμβολίζεται ως L1) Ηλίου – Γης. Κατακρίβεια για λόγους ευστάθιας αλλά και τεχνικούς λόγους που έχουν να κάνουν με την επικοινωνία μεταξύ Γης και SOHO, το παρατηρητήριο κινείται σε μια ελλειπτική τροχιά γύρω από το L1 με περίοδο έξι μηνών.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..