23 Μαρτίου 2013

Σύλλογος Δασκάλων & Νηπιαγωγών ν. Χανίων: Κινητοποίηση 25ης Μαρτίου μετά την παρέλαση

Το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Δασκάλων και Νηπιαγωγών Ν. Χανίων καλεί τους εκπαιδευτικούς της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Ν. Χανίων να συμμετάσχουν στην κινητοποίηση που οργανώνουν φορείς της πόλης μετά την παρέλαση τη Δευτέρα 25 Μαρτίου 2013, στις 12.30 στην πλατεία Δικαστηρίων. 

 Η ειρηνική κινητοποίηση στην οποία καλούμε μαζί με άλλους φορείς έχει καθαρά αντιμνημονιακό χαρακτήρα, θέλοντας να εκφράσει την αντίθεση του ελληνικού λαού, των εργαζόμενων και των άνεργων ενάντια στις πολιτικές των μνημονίων και της τρόικας, ενάντια στα αλλεπάλληλα χαράτσια και τις περικοπές μισθών, κόντρα στις απολύσεις και τις διαθεσιμότητες που προωθεί η τρικομματική κιυβέρνηση.
Ιδιαίτερα το τελευταίο διάστημα, η κυβέρνηση με τις διώξεις αγωνιστών, την αξιολόγηση, τις διαθεσιμότητες και τις απολύσεις στοχεύει στην τρομοκράτηση των εκπαιδευτικών και των εργαζόμενων, έτσι ώστε να προχωρήσει απρόσκοπτα η πολιτική των μνημονίων και της τρόικας που περικόπτει τους μισθούς μας, εκτοξεύει την ανεργία στα ύψη, εξοντώνει τους εργαζόμενους και άνεργους με τα χαράτσια τη στιγμή που χαρίζει δισεκατομμύρια στις τράπεζες με την ανακεφαλαιοποίηση, μοιράζει «δωράκια» στους μεγαλοεπιχειρηματίες επιδοτήσεις, ξεπουλά το δημόσιο και φυσικό πλούτο της χώρας (λιμάνια, αεροδρόμια, παραλίες και δημόσιες εκτάσεις, φυσικούς πόρους, νερό, ενέργεια, πανεπιστήμια κοκ.).
Δεν ήταν για μια τέτοια Ελλάδα που επαναστάτησαν οι Έλληνες το 1821, αντίθετα αγωνίστηκαν για μια Ελλάδα δημοκρατική και ελεύθερη, όπου οι αποφάσεις θα παίρνονται εδώ κι όχι σε ξένες πρωτεύουσες από τις Μεγάλες Δυνάμεις. Αγωνίστηκαν για κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατικά δικαιώματα, ονειρεύτηκαν Δημόσια Δωρεάν Παιδεία, όνειρα κι αγώνες που σήμερα καταπατώνται με τα μνημόνια που υπογράφουν οι υποταγμένες στην τρόικα κυβερνήσεις.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..