21 Φεβρουαρίου 2013

Η ελληνική κρίση... τουριστική ατραξιόν! - Greek Crisis τούρ

Ατραξιόν για του ξένους έγινε όπως φαίνεται η οικονομική κρίση, η ανεργία, η φτώχεια και η απελπισία που ταλανίζει εκατοντάδες ελληνικές οικογένειες….

Τόσα χρόνια μπορεί οι ξένοι να ενδιαφέρονταν για τα ιστορικά μας αξιοθέατα και την λαμπρή μας ιστορία, τώρα όμως ενδιαφέρονται να «χαζέψουν» την δυστυχία μας!
Για τον λόγο αυτό το αμερικανικό ταξιδιωτικό γραφείο Contex Travel, που φημίζεται για τα ευφάνταστα θεματικά τουρ που προσφέρει σε πόλεις σε όλο τον κόσμο, πουλάει ένα τρίωρο τουρ σε σημεία της Αθήνας που «αντανακλούν» την ελληνική κρίση!!! 
Το τρίωρο τουρ στην Αθήνα, με τίτλο «Greek Crisis walk», κοστίζει 70 ευρώ κατ' άτομο ή 305 ευρώ για ομάδα 5 ατόμων, που θα ξεναγηθεί από οικονομολόγο και άλλους ειδικούς.
Λίγα λόγια για το τουρ
Το τουρ, το οποίο γίνεται και με την συνοδεία οικονομολόγου, ξεκινά από το Σύνταγμα και τη Βουλή. Εκεί, όπως αναφέρεται και στην ιστοσελίδα που διαφημίζει το τουρ, γίνονται αναφορές στην πολιτική κατάσταση στην Ελλάδα, στο πως τα κόμματα χειρίζονται την κρίση αλλά και στις τεράστιες κινητοποιήσεις και πορείες των πολιτών ενάντια στα μέτρα λιτότητας. Μέχρι και ανέκδοτα ακούγονται!!!
Ο σκοπός, όπως αναφέρεται στο σχετικό κείμενο, είναι οι μετέχοντες να κατανοήσουν καλύτερα τα βαθύτερα αίτια και τις συνέπειες της κρίσης.
Στην συνέχεια, ο περίπατος συνεχίζεται προς την οδό Πανεπιστημίου, με στάση στην Τράπεζα της Ελλάδος και τη σχετική ενημέρωση (και για τις πτωχεύσεις του παρελθόντος) και «περνάει» από τη Σοφοκλέους.
Σημειώνεται ότι όσοι τουρίστες έχουν επαγγελματικά αντικείμενο με τα οικονομικά μπορούν να εγγραφούν σε ομάδα με πολύ εξειδικευμένη ξενάγηση από ειδικούς.
Βέβαια από την ξενάγηση δεν θα μπορούσε να λείπει και αναφορά στην άνοδο της Χρυσής Αυγής.
Τέλος αν ο χρόνος φτάσει, το ταξιδιωτικό γραφείο, διαβάζουμε στο star, «υπόσχεται» να πάει τους ενδιαφερόμενους και σε κάποιο μαγαζί να πιουν κρασί και να συζητήσουν το πως η Ελλάδα θα μπορούσε να σωθεί….
Μιλάμε για τέτοιο ρεζίλι!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..