9 Φεβρουαρίου 2013

Αγροτικό μπλόκο στα Χανιά την Τετάρτη 13/2 - πανελλαδική σύσκεψη αγροτών στην Λάρισα

Στην δημιουργία ενός "μπλόκου" στην εθνική οδό Χανίων - Ρεθύμνης στο ύψος της διασταύρωσης προς τα Μεγάλα Χωράφια την Τετάρτη 13/2, καλεί τους αγρότες και κτηνοτρόφους η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Χανίων.
Το ραντεβού των αγροτών με τα οχήματά τους είναι στις 11 το πρωί της Τετάρτης, ενώ σε ανάλογη παλαιότερη κινητοποίηση, είχαν μείνει στο σημείο για αρκετές ημέρες με συμβολικούς ολιγόωρους αποκλεισμούς της εθνικής οδού.


Στο μεταξύ στο Ηράκλειο πραγματοποιήθηκε σύσκεψη εκπρόσωποι αγροτών προκειμένου να καθορίσουν την στάση τους εν όψει και της αυριανής πανελλαδικής αγροτικής συνδιάσκεψης στην Λάρισα.

Οι εκπρόσωποι των αγροτών αποφάσισαν την πραγματοποίηση τριήμερων κινητοποιήσεων, ανά νομό.

Την ίδια ώρα οι αγρότες στην υπόλοιπη χώρα ενισχύουν διαρκώς τα "μπλόκα" σε όλα τα σημεία των οδικών αξόνων, ενώ το πρωί στην Θεσσαλονίκη τα τρακτέρ μπήκαν στην πόλη πραγματοποιώντας πορεία σε κεντρικούς δρόμους σε κίνηση διαμαρτυρίας που οργάνωσε η ΠΑΣΥ.

«Ψίχουλα» και «εμπαιγμό» χαρακτήρισαν τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από την κυβέρνηση, μετά την σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, οι αγρότες του μπλόκου της Νίκαιας, σε δηλώσεις που έκαναν, έπειτα από σύσκεψη που πραγματοποίησαν προς αποτίμηση των κυβερνητικών ανακοινώσεων.

Όπως σχολίασαν τόσο ο πρόεδρος της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας Ρίζος Μαρούδας όσο και ο πρόεδρος του Αγροτικού Συλλόγου Παλαμά Κ.Τζέλας, στην ουσία κανένα από τα αιτήματα του αγροτικού κόσμου δεν ικανοποιήθηκε.

Κάλεσαν δε για την Κυριακή, στις 12 το μεσημέρι στο μπλόκο της Νίκαιας, τους αγρότες και από τα άλλα μπλόκα της χώρας, προκειμένου να συζητήσουν και να αποφασίσουν για τα επόμενα βήματά τους.

Παρόμοια ήταν και η τοποθέτηση του προέδρου της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Καρδίτσας Βαγγέλη Μπούτα, ο οποίος ζήτησε από τους αγρότες να συμμετέχουν την Κυριακή στις 12 το μεσημέρι, σε πανελλαδική σύσκεψη που διοργανώνεται στην Λάρισα, με σκοπό από κοινού όλοι μαζί να καθορίσουν τη μορφή της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεών τους.

Σε συνέντευξη Τύπου που έδωσε στη Θεσσαλονίκη, ο κ. Μπούτας επισήμανε ότι κανένα από τα μέτρα που εξήγγειλε η κυβέρνηση δεν ικανοποιεί τα αιτήματα των αγροτών, «ούτε καν μας ανακουφίζουν», είπε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας ότι «στόχος της πολιτείας είναι να μπερδέψει την κοινή γνώμη, που συντάσσεται για πρώτη φορά τόσο δυναμικά στο πλευρό μας, ύστερα από πολλά χρόνια».

Αφού επισήμανε ότι οι αγρότες δεν ζητούν χρήματα, ο κ. Μπούτας υπογράμμισε ότι τα αιτήματά τους συνίστανται στην ανακούφιση και επιβίωσή τους, ενώ ξεκαθάρισε ότι «ο αγώνας μας δεν έχει κομματική σκέπη και σκοπός μας είναι να συγκροτηθεί μια λαϊκή συμμαχία, ενάντια στην πολιτική της κυβέρνησης, την οποία υπαγορεύουν ΕΕ και μνημόνια».

Βίντεο από τις κινητοποίησεις του 2009

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..