26 Φεβρουαρίου 2013

Ιταλικές εκλογές: Πανικός σε Βερολίνο και Αθήνα

Ο Μπέμπε Γκρίλο ενώ ψηφίζει Ο Μπέμπε Γκρίλο ενώ ψηφίζει “55% λαμβάνει το αντιγερμανικό μπλοκ πολιτικών δυνάμεων από ολόκληρο το πολιτικό φάσμα ”


Τα αποτελέσματα της εκλογικής μάχης στην Ιταλία, όπου οι αντιγερμανικές δυνάμεις όλου του πολιτικού φάσματος της χώρας, συγκεντρώνουν περίπου 55% οδηγούν στα εξής συμπεράσματα:
  • Ο Ιταλικός λαός, ο λαός της τρίτης βιομηχανικής δύναμης της Ευρώπης, αποδοκιμάζει την αυστηρή δημοσιονομική πολιτική που επιβάλλει η Γερμανία
  • Ο Ιταλικός λαός, δείχνει ότι δεν εμπιστεύεται, αλλά και ότι αποστρέφεται τους τεχνοκράτες, όπως ο πρώην δοτός πρωθυπουργός Μάριο Μόντι.
  • Ότι έχει ήδη προκληθεί πανικός στις αγορές, αλλά και στα ιερατεία των Βρυξελλών και του Βερολίνου τα οποία ανησυχούν για την ανατροπή του σχεδίου γερμανοποίησης της Ευρώπης.
Οι εκλογές στην Ιταλία, ήδη αποτελούν "κακό προηγούμενο" για τους γραφειοκράτες της ελίτ της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και για γερμανόφιλες κυβερνήσεις, όπως η ελληνική κυβέρνηση του Αντώνη Σαμαρά. Την ανησυχία της τρικομματικής κυβέρνησης του Αντώνη Σαμαρά για τις εξελίξεις στην Ιταλία, εξέφρασε αργά το βράδυ της Δευτέρας ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας σε συνέντευξη που παραχώρησε σε τηλεοπτική εκπομπή. Στην Ιταλία, αλλά και σε ολόκληρο τον Ευρωπαϊκό χώρο, ήδη διατυπώνονται φόβοι για το ενδεχόμενο η Ιταλία να περιέλθει σε κατάσταση ακυβερνησίας. Εξάλλου ο εκπρόσωπος της Ιταλικής Κεντροαριστεράς έχει κάνει λόγο για άρδην αλλαγή του εκλογικού νόμου και προκήρυξη νέων εκλογών, ενώ εντύπωση σε διεθνές επίπεδο έχουν προκαλέσει τα εξαιρετικά υψηλά ποσοστά του Κινήματος των Πέντε Αστέρων του Μπέπε Γκρίλο. Σε κάθε περίπτωση ο δαιδαλώδης εκλογικός νόμος της Ιταλίας θα κρίνει τελικά τόσο το ενδεχόμενο η χώρα να περιέλθει σε κατάσταση ακυβέρνησίας, όσο και εκείνο να σχηματιστεί κυβερνητικός συνασπισμός δυνάμεων, αφού η αυτοδυναμία καθίσταται επισφαλής. 

Νωρίτερα σε μία κίνηση που θύμισε πολύ τις ελληνικές εκλογές, δηλαδή σε μία κίνηση ευθείας παρέμβασης του Βερολίνου στα εσωτερικά πράγματα της Ιταλίας οι Γερμανοί υπουργοί Οικονομικών και Εξωτερικών και ο Γερμανός πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου προς τους Ιταλούς ψηφοφόρους να καταψηφιστεί ο πρώην πρωθυπουργός, Σίλβιο Μπερλουσκόνι. Βεβαίως ο Ιταλικός λαός έδωσε σαφή απάντηση στους Γερμανούς.

Οι εκλογές στην Ιταλία αναμένεται θα ανοίξουν τους ασκούς του Αιόλου για εξελίξεις στον ευρωπαϊκό χώρο. Μένει να δούμε αν τελικά η χώρα θα πάει σε νέα εκλογική διαδικασία ή αν θα προκύψει κάποιος κυβερνητικούς σχηματισμός, με τον εκπρόσωπο της ιταλικής Κεντροαριστεράς Ενρίκο Λέτα να δηλώνει ότι η παράταξή του δεν πρόκειται να στηρίξει μία κυβέρνηση Μπερλουσκόνι.

ΥΓ: Όσοι στην Ελλάδα απεργάζονται σενάρια ευρωπαϊκού κόμματος ή κόμματος τεχνοκρατών ή κόμματος Στουρνάρα ή κόμματος Σημίτη, καλό θα ήταν να το ξανασκεφτούν, για να μην έχουν την τύχη του Μάριο Μόντι στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. 

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..