14 Φεβρουαρίου 2013

ΔΕΗ: Φωνάζει ο κλέφτης για να φοβηθεί ο νοικοκύρης

Λύσσαξαν τα μήντια με τις κλοπές ρεύματος λέγοντας ότι εκτινάχθηκαν στα 40 εκατομμύρια! Το διαβάσαμε σε εφημερίδες - Καθημερινή και Σκάι- το είδαμε και στην τηλεόραση, μάλιστα ο Σκάι μας έκανε και.... μάθημα πως να κλέβουμε από το ρολόι. Δεν ξέραμε. Τώρα μάθαμε και εμείς και το πανελλήνιο! Μπράβο ρε σεις, ωραίο φροντιστήριο κάνατε!!!

Με το Ν και με τι Σ τα είπαν, μόνο που δεν είχαν και βίντεο με οδηγίες για όσους δεν κατάλαβαν. Πως το κάνεις με μια βελόνα, πως το κάνεις με μαγνήτη. Άντε και σ' ανώτερα, να δείξετε πως ανοίγουν οι ληστές πόρτες στα σπίτι και αυτοκίνητα!

Γράφουν, λοιπόν:

Στα 40 εκατ. εκτινάχθηκαν οι κλοπές ρεύματος
"Ανεξέλεγκτες διαστάσεις παίρνει το φαινόμενο των «ρευματοκλοπών» ελέω κρίσης και αδυναμίας νοικοκυριών και επιχειρήσεων (...) εκτιμούν ότι ο τζίρος από τις κλοπές ρεύματος, μόνο στα επαγγελματικά ακίνητα, έχει τετραπλασιαστεί και από 10 εκατ. το 2011 ξεπέρασε τα 40 εκατ. ευρώ το 2012.

Η «τέχνη» της ρευματοκλοπής ποικίλλει στην εφαρμογή της και εκτίμηση των αρμοδίων είναι ότι πλέον γίνεται συστηματικά από επαγγελματίες ηλεκτρολόγους, έναντι αμοιβής. Τα στοιχεία για τετραπλασιασμό των απωλειών της ΔΕΗ προκύπτουν κυρίως από ελέγχους που έχουν κάνει συνεργεία του ΔΕΔΔΗΕ σε επιχειρήσεις. «Δυστυχώς στις οικιακές καταναλώσεις δεν μπορούν να γίνουν έλεγχοι διότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα συνεργεία και οι παρεμβάσεις στους μετρητές γίνονται με τρόπο που δεν μπορεί να γίνει αντιληπτός από το συνεργείο που κάνει την καταμέτρηση μία φορά το τετράμηνο» δηλώνει αρμόδιο στέλεχος του Διαχειριστή Δικτύου. «Εχουμε πληροφορίες για “σπείρες” που κάνουν τη ρευματοκλοπή επάγγελμα, αλλά δεν είναι αρκετά ακριβείς για να προχωρήσουμε σε ελέγχους», δηλώνει το ίδιο στέλεχος.

Η πλήρης αποσύνδεση ειδικών εξαρτημάτων του μετρητή, τα οποία επιτρέπουν στο ρεύμα να φτάνει στον καταναλωτή, χωρίς να καταγράφεται η κατανάλωση, είναι μία από τις πρακτικές ρευματοκλοπής.

Σφράγιση μετρητών  (!!!! Bullshit! Όπως λένε και οι αμερικάνοι!)

Η πλέον διαδεδομένη πρακτική, που είναι αδύνατον να εντοπιστεί εάν δεν υπάρξει καταγγελία για να γίνει έλεγχος από αρμόδιο συνεργείο, είναι η αλλοίωση της ένδειξης του μετρητή. Η παρέμβαση αυτή, σύμφωνα με στελέχη της ΔΕΗ, μπορεί να γίνει μόνο από ηλεκτρολόγους, οι οποίοι παρεμβαίνουν και επιβραδύνουν την ταχύτητα κίνησης του μετρητή. Σε μια προσπάθεια αποτροπής του φαινομένου, ο ΔΕΔΔΗΕ προχωράει σε ένα πρόγραμμα σφράγισης των 7,5 εκατ. μετρητών ηλεκτρικού ρεύματος σε διάστημα ενός χρόνου. (...)"

Ειλικρινά, όταν ακούμε πλέον νούμερα κρατάμε το μικρότερο δυνατόν καλάθι που υπάρχει, σε νανομορφή αν είναι δυνατόν! Έτσι έγινε με τις μαϊμού συντάξεις που αφού ούρλιαζαν τελικά αποδείχθηκαν ελάχιστες, με τα μαγειρέματα του χρέους που μέχρι και στο εξωτερικό μιλούν γι' αυτά, με χίλια δυο προκειμένου να φέρουν πανικό.

Είδαν πως το παραμύθι της φοροκλοπής με το πετρέλαιο πέτυχε για να έχουν αφορμή να αυξήσουν το πετρέλαιο θέρμανσης κι αρχίζουν τώρα τα ουρλιαχτά για το ρεύμα προσφέροντας μάλιστα και οδηγίες πως να συμμετάσχετε στην κλοπή. Γιατί; Όχι δεν πρόκειται γι' αυξήσεις, αυτές τις κάνουν έτσι κι αλλιώς, γιατί η Ε.Ε. επιβάλει πρόστιμα για την ρύπανση της ΔΕΗ. Πρόκειται για τη 'λύση' που όπου να' ναι θα μας προτείνουν, για το δικό μας καλό, για το καλό της εξοικονόμησης ενέργειας, για... για... για... κι αν περιμένετε να σας πουν το αληθινό 'για'... άντε γεια!

Να πως ανακοινώνεται σε διάφορα ιστολόγια από τώρα, μάλιστα και από μερικούς που  το παίζουν αντιεξουσιαστές ή οικολόγοι.

 
Και το κορυφαίο!
Σε ελάχιστες ώρες έδρασαν ΣΥΝΤΟΝΙΣΜΕΝΑ!!!!!

Κοινωνική μηχανική: Πρόβλημα - Αντίδραση - Λύση

Τι δήλωσε το αρμόδιο στέλεχος του Διαχειριστή Δικτύου; ότι δεν επαρκούν τα συνεργεία τους για έλεγχο κι ότι θα σφραγίσουν τους μετρητές; Όχι κυρίες και κύριοι. Είναι οργανωμένο και προσχεδιασμένο το έγκλημα - θα μπουν οι έξυπνοι μετρητές!

Φυσικά όταν οι ιδιωτικές εταρείες μάζεψαν το χρήμα για τα χαράτσια από τον κόσμο κι εξαφανίστηκαν- αλήθεια τι γίνεται μ' αυτό;-  δεν σκέφτηκε κανείς να κατηγορήσει την απελευθέρωση της αγοράς του ηλεκτρισμού και τον ελλειπή έλεγχο. Τώρα πετούν ένα νούμερο στην τύχη και προχωράν σύμφωνα με το σχέδιο.  

Εμείς δεν θα σταθούμε ΚΑΘΟΛΟΥ σε αυτή τη φάση με το ποια δουλειά κάνουν οι έξυπνοι μετρητές μέσα σε ένα σπίτι, πέρα από αυτό που δείχνουν να κάνουν, την καταμέτρηση ρεύματος. Όχι, δεν θα τους κάνουμε την χάρη να μας πουν συνωμοσιολόγους και παρμένους με τρελές ιδέες για το ρόλο του ΠΟΛΥ Μεγάλου Αδελφού που παίζουν. Δεν χρειάζεται καν. Σας την χαρίζουμε αυτή την παράμετρο. Θα σταθούμε όμως στο θέμα της υγείας και όχι μόνο θα σταθούμε, αλλά σας δίνουμε το λόγο μας ότι η AllNewz το παίρνει και πολύ ζεστά το θέμα και θα ξεκινήσει αγώνα. Αγώνα ενημέρωσης με όσο το δυνατόν περισσότερα άρθρα για να ξέρει ο κόσμος τι τον περιμένει, ακόμα και συντονισμένο αγώνα αντίστασης. Είναι ένα πολύ σοβαρό θέμα που θα πρέπει να ενώσει τους πάντες, ακόμα κι αν δεν το κατάφερε ένα καταραμένο μνημόνιο.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..