4 Φεβρουαρίου 2013

«Συγχωροχάρτι» της ΕΛΑΣ σε εμπόρους ναρκωτικών

Δίκτυο γνωριμιών με δεκάδες αστυνομικούς σε όλη την Ελλάδα φαίνεται ότι έχουν έμποροι ναρκωτικών οι οποίοι καταφέρνουν να παίρνουν «συγχωροχάρτι» από την ΕΛ.ΑΣ. για τις «υπηρεσίες» που προσφέρουν.

Το σκάνδαλο «διευκόλυνσης» εμπόρων ναρκωτικών από τις αστυνομικές που αποκαλύφθηκε πρόσφατα σε Βόλο και Αγρίνιο, φαίνεται – όπως αναφέρει το «Βήμα της Κυριακής» - ότι έχει αντίτυπα σε όλη τη χώρα. Για το λόγο αυτό η ΕΛ.ΑΣ. ερευνά σχετικές διαδικασίες σε όλη την Ελλάδα για να εντοπίσει τυχόν νέες περιπτώσεις παρανομιών.

Τα περισσότερα απαλλακτικά πιστοποιητικά – περισσότερα από 90 – έχουν χορηγηθεί στη Θεσσαλονίκη, ενώ μεγάλος είναι και ο αριθμός πιστοποιητικών που έχουν εκδοθεί στην κεντρική Μακεδονία (Πιερία και Σέρρες).

Ακόμη πιο αποκαλυπτική είναι η σύγκριση μεταξύ περιοχών τη χώρας με σχεδόν τον ίδιο αριθμό συλληφθέντων για διακίνηση ναρκωτικών, ενώ σε κάποιες βγαίνουν δεκάδες τέτοια συγχωροχάρτια, σε άλλες δεν βγαίνει κανένα!

Το ποσοστό χορήγησης πιστοποιητικών που δίνει η ΕΛΑΣ στους εμπόρους που «προθυμοποιούνται» να δώσουν πληροφορίες υπερβαίνει το 50%.

Στις περισσότερες περιοχές μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες του «Βήματος», η διαδικασία είναι παντελώς ανεξέλεγκτη. Ουσιαστικά κανένα στέλεχος της ΕΛΑΣ δεν ελέγχει τους αξιωματικούς της Δίωξης Ναρκωτικών που εκδίδουν τα σχετικά έγγραφα με τα οποία «καθαρίζουν» οι έμποροι που συνεργάστηκαν δίνοντας πληροφορίες στις Αρχές. Από την άλλη πλευρά οι εισαγγελείς δεν είναι σε θέση να διασταυρώνουν αν αυτό που στέλνουν οι αστυνομικές υπηρεσίες είναι αληθινό ή αποτελεί προϊόν παράνομης συνεννόησης μεταξύ αστυνομικών και εμπόρων.

Μάλιστα υπάρχουν πληροφορίες ότι χορηγούνται τέτοια έγγραφα παρανόμως σε ποινικούς οι οποίοι δεν έχουν δώσει καμία πληροφορία, απλώς έχουν παράνομες σχέσεις με ένστολους με τα ανάλογα οικονομικά ανταλλάγματα.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..