10 Φεβρουαρίου 2013

Οι μεσάζοντες στην μπάντα..

Πολλές φορές το τελευταίο διάστημα οι πρωτοβουλίες αγροτών να διαθέσουν τα προϊόντα τους απευθείας στους καταναλωτές, χωρίς την παρεμβολή μεσαζόντων, αποτέλεσαν την απάντηση στις αυξημένες τιμές εγχώριων προϊόντων, τα οποία, εξ αιτίας των ελληνικών στρεβλώσεων, πωλούνται σε εξωφρενικές τιμές και, σίγουρα, υψηλότερες από αυτές στις οποίες διατίθενται προϊόντα εισαγωγής.

Κάπως έτσι, σε πολλές περιοχές της χώρας ανθούν οι πρωτοβουλίες που έχουν συλλήβδην καταχωριστεί ως «κίνημα κατά των μεσαζόντων», του οποίου η δράση είχε καθοριστικό αποτέλεσμα την πτώση των τιμών σε πολλές περιοχές της χώρας.
Μια τέτοια περίπτωση θα δούμε σήμερα, καθώς τη δική τους απάντηση στην κρίση που μαστίζει τα ελληνικά νοικοκυριά επιχειρεί να δώσει μια ομάδα παραγωγών από όλες τις περιοχές της Ελλάδας, η οποία συγκροτήθηκε με κύριο σκοπό την παράκαμψη των μεσαζόντων και των μεγάλων αλυσίδων λιανικής πώλησης που συστηματικά και ξεδιάντροπα κερδοσκοπούν εις βάρος των καταναλωτών, αλλά και εις βάρος των ίδιων των αγροτών.

Οι παραγωγοί αυτοί, λοιπόν, συγκροτήθηκαν σε μια ομάδα και δημιούργησαν το Δίκτυο Παραγωγών - Καταναλωτών (ΔΙΠΑΚ) προκειμένου να φτάνουν τα προϊόντα τους στον καταναλωτή παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες. Ας δούμε όμως καλύτερα τι λένε οι ίδιοι για την πρωτοβουλία τους.

«Είμαστε μια ομάδα πολιτών που σε αυτές τις δύσκολες συνθήκες προσπαθούμε να φέρουμε σε άμεση επαφή τους έλληνες παραγωγούς με τους καταναλωτές, παρακάμπτοντας τους μεσάζοντες» αναφέρουν στην ιστοσελίδα την οποία δημιούργησαν για την επίτευξη του σκοπού τους.

Στην ιστοσελίδα των παραγωγών (www.diktiopak.gr/οrder.php) οι ενδιαφερόμενοι πολίτες μπορούν μάλιστα να δουν αναλυτικά τον αρκετά ενδιαφέροντα κατάλογο των προϊόντων τους, τα κιλά τα οποία διατίθενται και την τιμή τους, ενώ υπάρχει και ειδική φόρμα άμεσης ηλεκτρονικής παραγγελίας.

Παράλληλα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να παραγγείλουν και τηλεφωνικά στα 210 2310090, 6945 259161, 6930 166020 και 6978 250060, ενώ για την καλύτερη ενημέρωσή τους μπορούν να γραφτούν στο newsletter που υπάρχει στην ιστοσελίδα τους.

Η επόμενη παράδοση προϊόντων θα πραγματοποιηθεί το Σάββατο 16 Φεβρουαρίου από τις 8.00 π.μ. έως τις 2.00 μ.μ. στην οδό Αίμονος (πλησίον της Λεωφόρου Λένορμαν) και ήδη δεκάδες πολίτες έχουν εκφράσει το ενδιαφέρον τους για μια σειρά από προϊόντα των οποίων το κόστος στα ράφια των καταστημάτων λιανικής πώλησης είναι αρκετά τσιμπημένο και, σε πολλές περιπτώσεις πάμφτωχων συμπολιτών μας, απλησίαστο.

Όσοι θελήσουν να παραλάβουν προϊόντα, το Σάββατο 16.2, θα πρέπει να τα έχουν παραγγείλει μέχρι και τη Δευτέρα 11 Φεβρουαρίου. Στον πίνακα που ακολουθεί, μπορείτε να δείτε τις τιμές των προϊόντων ανά μονάδα και ανά πωλούμενη συσκευασία, ώστε να κάνετε τις δικές σας συγκρίσεις με τις επικρατούσες τιμές στην αγορά. Καλά... ψώνια!


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..