17 Φεβρουαρίου 2013

Αποπηγάδι: Είμαστε περήφανοι που δεν σκύψαμε το κεφάλι

Δεν προτείνω να έχουμε κόσμο στο δικαστήριο επειδή είμαι ένας από τους κατηγορούμενους που συνέλαβαν στο Αποπηγάδι, αλλά γιατί θα πρέπει να μην νιώθει μόνος του κανένας από εμάς όταν θα τον χτυπάνε οι παραπάνω είτε δικαστικά, είτε με πιο ύπουλες και αθόρυβες μεθόδους.

 Οι κατηγορίες της Αιολικής Μουσούρων ΑΕ. που λένε ότι τους βρίσαμε και τους απειλούσαμε προκειμένου να σταματήσουν τις εργασίες τους οι μπουλντόζες, είναι ψεύτικες και οι μηνύσεις εκείνης της μέρας έγιναν για ξεκάρφωμα. Το ιστορικό εκείνης της μέρας δεν θέλω να το αναλύσω εδώ, κρατήστε μόνο το ότι αφού οι μπράβοι της εταιρείας βρήκαν μόνο του στο βουνό τον εβδομηνταπεντάχρονο θείο μου Αντώνη Μιχελάκη (ιδιοκτήτη της έκτασης που τοποθετήθηκαν οι τρεις ανεμογεννήτριες) τον ξυλοκόπησαν όλοι μαζί και τον πάτησαν στο λαιμό. Μετά από λίγο που φτάσαμε με το Σπύρο ανεβαίνοντας με τα πόδια το βουνό, χωρίς προηγουμένως να τους προκαλέσουμε, μας επιτέθηκαν οι τραμπούκοι  και ένας από αυτούς θα χτυπούσε με την κατσούνα του σοβαρά τον Σπύρο αν δεν προλάβαινε να την πιάσει εγκαίρως συναγωνιστής λίγα εκατοστά πριν το κεφάλι του.
Την ίδια στιγμή τρεις μηχανικοί και δύο δικηγόροι βιντεοσκοπούσαν τη σκηνή για να πουν ενδεχομένως μετά στα δικαστήρια ότι τους κάναμε και επίθεση. Τέτοιοι δειλοί είναι και με αυτές τις «κοινωνικές διεργασίες και ενημέρωση» γίνονται τα «πράσινα έργα» των αιολικών πάρκων στην Κρήτη και αλλού από τις πολυεθνικές.
Στηρίξτε τον αγώνα μας με την προσωπική του παρουσία ο καθένας ξεχωριστά, στις δίκες των αγωνιστών που ακολουθούν.
Ακόμα και να μην γίνει η δίκη και πάρει αναβολή η υπόθεση μας, θα είναι μια ευκαιρία να βρεθούμε ξανά κοντά να συζητήσουμε και να ανταλλάξουμε απόψεις για τον πόλεμο που δεχόμαστε, ενώ ταυτόχρονα  τα λαμόγια των εταιρειών θα πάρουν το μήνυμα ότι δεν θα μας φιμώσουν ποτέ στο δίκιο μας.
Δικαζόμαστε για την αγωνιστική μας δράση έχοντας αγωνιστεί καθαρά και στο φως της μέρας και είμαστε περήφανοι που δεν σκύψαμε το κεφάλι, όσο κόστος και αν είχε η επιλογή μας αυτή.

Λευτέρης Παναγιωτάκης

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..