1 Φεβρουαρίου 2013

Κινητοποίηση Λαικών Συνελεύσεων στα Χανιά ενάντια στα χαράτσια

Πραγματοποιήθηκε την Τετάρτη 30/1 η κινητοποίηση Λαϊκών Συνελεύσεων στα Χανιά ενάντια στα παλιά και νέα μέτρα που εξαθλιώνουν την κοινωνία για να πληρωθούν οι τοκογλύφοι δανειστές και να σωθούν οι τράπεζες.


«Οχι στα χαράτσια»

Η ενότητα, η μαζική και καλά οργανωμένη δουλειά στο επίπεδο κατ’ αρχήν των γειτονιών είναι αναγκαίες προϋποθέσεις για την ενδυνάμωση και επιτυχή έκβαση μιας πάλης που θα είναι μακριά και επίπονη.
Αυτό τόνισαν τα μέλη της Κίνησης Πολιτών Χανίων Ενάντια στα Χαράτσια, που, χθες το πρωί, πραγματοποίησαν συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Εφορία Χανίων. 


Μιλώντας στα 'Χ.Ν.' η Χρύσα Δραγούτσου -από τη συνέλευση Χαλέπας- υπογράμμισε ότι «σήμερα (σ.σ. χθες) είναι η πρώτη φορά που βρισκόμαστε μαζί με τις υπόλοιπες γειτονιές των Χανίων και δεν θα είναι η τελευταία. Μαζί με τους εργαζομένους θα μπορέσουμε να πετύχουμε να καταργηθούν τα χαράτσια, διότι τα μέτρα που μας έφεραν σε απόγνωση και τα μνημόνια της λεηλασίας δεν τελειώνουν εδώ. Απαιτούμε να ζήσουμε μία ζωή αξιοπρεπή και αρνούμαστε να πληρώσουμε τα χαράτσια όσες δόσεις και όσες παραχωρήσεις ή διευκολύνσεις μπορεί να γίνουν από τις Εφορίες». Η κα Δραγούτσου πρόσθεσε ακόμα ότι «αρκετός κόσμος έχει μάθει ως τώρα να κάθεται στο σπίτι του, αφού θεωρεί ότι κάποιοι άλλοι θα αγωνιστούν γι’ αυτούς. Σύντομα, όμως, θα το καταλάβουν και θα αναγκαστούν να κινητοποιηθούν, γιατί μόνο με μαζική συμμετοχή θα μπορέσουμε να πετύχουμε αυτό που θέλουμε». Εξ άλλου στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας τα μέλη των συνελεύσεων μοίρασαν στον κόσμο ενημερωτικό φυλλάδιο, το οποίο, μεταξύ άλλων, αναφέρει ότι «ενώ οι άνεργοι ξεπερνούν το 1.500.000 και οι μαθητές λιποθυμούν στα σχολεία, ενώ οι άστεγοι και οι ανήμποροι πολλαπλασιάζονται, η κυβέρνηση συνεχίζει να περικόπτει μισθούς και συντάξεις, να απαλλάσσει τους μεγαλοοφειλέτες, να εκβιάζει τον λαό με κατασχέσεις και νέα μέτρα και όλα αυτά δήθεν για να σώσει τη χώρα. Η άρνησή μας να πληρώσουμε τα χαράτσια έδειξε πως, όταν αγωνιζόμαστε όλοι μαζί, μπορούμε να νικήσουμε». Σε κάποιο άλλο σημείο, στην ανακοίνωση τονίζεται ότι «πατρίδα μας είναι ο φοιτητής που δεν μπορεί να σπουδάσει, ο άνεργος που αδυνατεί να πληρώσει τη ΔΕΗ, ο συνταξιούχος που δεν μπορεί να αγοράσει τα φάρμακά του, ο νέος που δεν βλέπει προοπτικές στο αύριο. Γι’ αυτό συνεχίζουμε τον αγώνα μας. Δεν αφήνουμε κανέναν γείτονα στο έλεος της ΔΕΗ και στα κοράκια των πλειστηριασμών. Στη ΔΕΗ, στις Εφορίες, στις λαϊκές, στους Δήμους, στον ΟΑΕΔ, θα είμαστε εκεί για να υπερασπιστούμε το δίκιο μας, για να υποστηρίξουμε τον γείτονά μας. Απαιτούμε: Μειώσεις και όχι αυξήσεις στα τιμολόγια της ΔΕΗ. Διακανονισμούς πληρωμής σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές μας. 
Κανένα χαράτσι στα τιμολόγια των Δημόσιων και Δημοτικών Επιχειρήσεων. Να διαγραφεί το χαράτσι από τις Εφορίες».
Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας συμμετείχαν οι συνελεύσεις γειτονιών της Χαλέπας, Νέας Χώρας, Σούδας, Ακρωτηρίου και Βαρυπέτρου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..