4 Φεβρουαρίου 2013

10 Ομιλίες που ίσως μας κάνουν να καταλάβουμε καλύτερα τον καρκίνο

1) Μίνα Μπίσελ: Πειράματα που οδηγούν προς μια νέα κατανόηση του καρκίνου 
Επί δεκαετίες, η ερευνήτρια Μίνα Μπίσελ, αναζητούσε μια επαναστατική ιδέα -- πως τα καρκινικά κύτταρα δεν γίνονται αυτόματα όγκοι, αλλά μάλλον εξαρτώνται από τα σήματα των κυττάρων που τα περιβάλλουν (το μικρο-περιβάλλον τους) για το πώς ν' αναπτυχθούν. Μοιράζεται μαζί μας τα δύο βασικά πειράματα, που απέδειξαν πως η επικρατούσα γνώση για την ανάπτυξη του καρκίνου ήταν λανθασμένη.


2) David Agus: Μια νέα στρατηγική στον πόλεμο κατά του καρκίνου
(Χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους)

3) Ντάνι Χίλις: Κατανοώντας τον καρκίνο μέσα από την πρωτεωμική (proteomics)
 Ο Ντάνι Χίλις μιλάει για το επόμενο βήμα στην έρευνα για τον καρκίνο: την πρωτεωμική, τη μελέτη των πρωτεϊνών στο σώμα. Όπως λέει ο Χίλις, η γενωμική μας δείχνει μία λίστα με τα συστατικά του σώματος -- ενώ η πρωτεωμική μας δείχνει τι παράγουν τα συστατικά αυτά. Η αντίληψη του τι συμβαίνει στο σώμα μας σε επίπεδο πρωτεϊνών μπορεί να οδηγήσει σε μία νέα αντίληψη για το πώς προκαλείται ο καρκίνος.4) Γουίλιαμ Λι: Μπορούμε να νικήσουμε τον καρκίνο με σωστή διατροφή;
 Ο Γουίλιαμ Λι μας παρουσιάζει μια νέα οπτική στην μάχη κατά του καρκίνου: την Αγγειογένεση, η οποία στοχεύει τα αιμοφόρα αγγεία που τροφοδοτούν τους καρκινικούς όγκους. Το πρώτο και πιο σημαντικό βήμα για την αποφυγή του καρκίνου: Δίαιτα με αντικαρκινικές τροφές, μπορεί να νικήσει τον καρκίνο με τα ίδια του τα όπλα.5) Jay Bradner: Open-source cancer research
 (Χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους)6) Bill Doyle: Treating cancer with electric fields
 (Χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους)

 7) Ελίσαμπεθ Μάρτσισον: Πολεμόντας έναν μεταδοτικό καρκίνο
Τι σκοτώνει τους διαβόλους της Τασμανίας; Ένας λοιμογόνος καρκίνος τους μολύνει κατά χιλιάδες - και αντίθετα από τους περισσότερους καρκίνους, είναι μεταδοτικός. Η ερευνήτρια Ελίσαμπεθ Μάρτσισον μας λέει πως παλεύει να σώσει τον Ταζ, και τι μαθαίνει για όλους τους καρκίνους από αυτό το ασυνήθιστο στέλεχος. Περιέχει ενοχλητικές εικόνες καρκίνου του προσώπου.

8)Η Εύα Βέρτες κοιτάζει το μέλλον της ιατρικής
Η Εύα Βέρτες -- μόλις 19 χρονών σε αυτή την ομιλία -- συζητάει για το ταξίδι που την οδήγησε να σπουδάσει ιατρική και για την ισχυρή επιθυμία της να κατανοήσει τις ρίζες του καρκίνου και του Αλτσχάιμερ.
 9) Yoav Medan: Επεμβάσεις με υπέρηχους -- θεραπεία χωρίς τομές
Φανταστείτε να κάνετε μια εγχείρηση που δεν περιλαμβάνει νυστέρια. Στο TEDMED, ο Yoav Medan παρουσιάζει μία τεχνική που χρησιμοποιεί τη μαγνητική τομογραφία για τον εντοπισμό των προβληματικών σημείων και τον εστιασμένο υπέρηχο για τη θεραπεία αρκετών καρκινογόνων όγκων, όπως γονίδια στον εγκέφαλο και στη μήτρα.

10) Jack Andraka: Detecting pancreatic cancer... at 15 
  (Χωρίς Ελληνικούς υπότιτλους)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..