29 Ιανουαρίου 2013

Βέλγιο: Σφοδρές συγκρούσεις χαλυβουργών με την αστυνομία

Με χρήση δακρυγόνων και ισχυρών αντλιών ύδατος η αστυνομία του Βελγίου προσπάθησε να απωθήσεις τους διαδηλωτές - εργαζόμενους της χαλυβουργικής βιομηχανίας ArcelorMittal που διαδήλωσαν στη νότια πόλη Ναμίρ κατά του αναγγελθέντος κλεισίματος μέρους των εγκαταστάσεων της γιγάντιας χαλυβουργίας που εδρεύει στη Λιέγη.
 
Όπως μετέδωσε το βελγικό πρακτορείο ειδήσεων Belga, οι συγκρούσεις ξέσπασαν όταν οι διαδηλωτές επιχείρησαν να διεισδύσουν στην περίμετρο ασφαλείας που είχε δημιουργηθεί από την αστυνομία σε απόσταση περίπου 100 μέτρων από την έδρα της περιφερειακής κυβέρνησης, στο κέντρο της πρωτεύουσας της Βαλλονίας.

Οι αστυνομικοί έκαναν χρήση δακρυγόνων και ισχυρών αντλιών ύδατος, ενώ οι διαδηλωτές πετούσαν στους άνδρες των δυνάμεων ασφαλείας πέτρες που είχαν αποσπάσει από το πλακόστρωτο. Πολλοί διαδηλωτές τραυματίσθηκαν ελαφρά στη διάρκεια συμπλοκών.Οι εργαζόμενοι της ArcelorMittal, οι οποίοι ήταν 1.500 με 2.000 σύμφωνα με το Belga, απωθήθηκαν στη συνέχεια διά της βίας από τις δυνάμεις της τάξης.

Οι εργαζόμενοι της ArcelorMittal στη Λιέγη είχαν ψηφίσει τη Δευτέρα να επιστρέψουν στις εργασίες τους την Τετάρτη, αποφασίζοντας παράλληλα μια σειρά δράσεων για να διαμαρτυρηθούν για το κλείσιμο ενός τμήματος της χαλυβουργικής εγκατάστασης, αρχίζοντας σήμερα από τη Ναμίρ.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..