29 Ιανουαρίου 2013

Χανιά: Προσπάθεια εκφοβισμού των πολιτών που αντιστέκονται - κάλεσμα αντίστασης στους δοσίλογους

Αναδημοσιεύουμε το ρεπορτάζ του Ανδρέα Γερακάκη Σειρά διώξεων και συγκεκριμένα τέσσερις στο αριθμό έχουν ασκηθεί από τις αστυνομικές αρχές σε βάρος πολιτών των Χανίων κατά τη διάρκεια των κινητοποιήσεων, ενάντια στα οικονομικά μέτρα.

Συνολικά κατηγορούνται, περισσότερα από 20 άτομα τα οποία συμμετείχαν σε διάφορες κινητοποιήσεις  από το 2010 μέχρι και το 2012.
Οι κατηγορίες που σε αρκετές περιπτώσεις είναι αρκετά σοβαρές περιλαμβάνουν τα αδικήματα της διατάραξης της κοινής ειρήνης των διακεκριμένων φθορών, που αφορούν στην κατάληψη της Αντιπεριφέρειας, αλλά ακόμα περιλαμβάνουν και κατηγορίες που έχουν να κάνουν ,με οπλοχρησία και οπλοκατοχή, και αντίσταση κατά της αρχής.
Σημειώνεται πως στις περισσότερες περιπτώσεις οι διώξεις αφορούν τις κινητοποιήσεις που πραγματοποιήθηκαν όπως και στις περισσότερες πόλεις κατά τη διάρκεια των παρελάσεων τόσο τον Οκτώβριο του 2011 αλλά και του 2010, καθώς και την παρέλαση του Μαρτίου του 2012.
Από την πλευρά τους συλλογικότητες και φορείς των Χανίων κάνουν λόγο για βιομηχανία διώξεων, σε βάρος πολιτών των Χανίων που δραστηριοποιούνται τα τελευταία χρόνια και συμμετέχουν σε κινητοποιήσεις ενάντια στα οικονομικά μέτρα που κατά καιρούς έχουν λάβει οι εκάστοτε κυβερνήσεις της Χώρας.
Σύμφωνα με πληροφορίες τις επόμενες ημέρες αναμένεται να εμφανιστούν στον εισαγγελέα για να καταθέσουν, τα άτομα που διώκονται
Με αφορμή πάντως τις συγκεκριμένες διώξεις την Τετάρτη αναμένεται να πραγματοποιηθεί ανοικτή συγκέντρωση από φορείς και συλλογικότητες των Χανίων όπου και θα συζητηθεί το συγκεκριμένο ζήτημα.
Από Κοινωνικό Στέκι - Στέκι Μεταναστών

"28/10/2010: Οι μαθητές των Χανιών, μετά από εβδομάδες καταλήψεων βγαίνουν στο δρόμο σε μια μεγαλειώδη πορεία διεκδικώντας Παιδεία.

28/10/2011: Όπως σε όλες τις πόλεις της Ελλάδας, έτσι και στα Χανιά η παρέλαση μετατρέπεται αυθόρμητα σε αντιμνημονιακή και αντιφασιστική διαδήλωση.

10 - 17/02/2012: Ακόμα ένα μνημόνιο-και όχι το τελευταίο-υπογράφεται. Ακόμα μια μέρα καταγράφεται σαν ορόσημο του αγώνα του λάου αυτού του τόπου. Στα Χανιά καταλαμβάνεται το κτήριο της περιφέρειας και για 8 μέρες πλήθος κόσμου το μετατρέπει από σύμβολο επιβολής της εξουσίας σε κέντρο συζητήσεων, αγώνα και δημοκρατίας.

25/03/2012: Και πάλι ο καθιερωμένος εορτασμός μετατρέπεται διαδήλωση οργής ενάντια σε αυτούς που καταστρέφουν τις ζωές μας.

Σε όλες αυτές τις διαμαρτυρίες, οι διαδηλωτές διεκδικούσαν το αυτονόητο: ζωή με αξιοπρέπεια. Για αυτό εξάλλου είχαν και την υποστήριξη της συντριπτικής πλειονότητας του χανιώτικου λαού. Όλες αυτές οι διαμαρτυρίες, μολονότι ειρηνικές, γνώρισαν πρωτοφανή καταστολή:

-Έξι διώξεις, τρεις εναντίον μαθητών και τρεις εναντίον αλληλέγγυων, στις 28/10/2010.

-Εννέα διώξεις στις 12/2/2012.

-Τρεις συλλήψεις και 62 προσαγωγές στις 25/3/2012.

-Και έντεκα διώξεις στις 28/10/2011.

Οι τελευταίες γνωστοποιήθηκαν στους ενδιαφερόμενους μόλις πρόσφατα (στις 25/2). Μάλλον για να λειανθεί το έδαφος για τα επόμενα μέτρα που θα ψηφιστούν σε λίγους μήνες. Είναι πια σαφές, πως το παραμύθι με τα “αναγκαία” και κάθε φορά “τελευταία” μέτρα δεν πείθει πια κανένα. Τώρα το τελευταίο χαρτί της Κυβέρνησης είναι ο εκφοβισμός. Τώρα πρέπει να μάθουμε πως να ζούμε με το φόβο, πως να χάσουμε την αξιοπρέπειά μας, πως να ξεχάσουμε τη λέξη δικαίωμα. Πως να μη σηκώνουμε το κεφάλι και πώς να μην ονειρευόμαστε. Ούτε να ελπίζουμε. Και πως να είμαστε μόνοι. Πρέπει πρώτα να φοβηθεί η κοινωνία ολόκληρη και αυτό μπορεί να γίνει αν τιμωρηθούν κάποιοι προς παραδειγματισμό των υπολοίπων. Πρέπει επίσης το ψέμα να ονομαστεί αλήθεια και η αδικία δικαιοσύνη.

Οι συμπολίτες μας κατηγορούνται:

- χωρίς αποδεικτικά στοιχεία, ή μάλλον με αποδεικτικά στοιχεία, (φωτογραφίες βίντεο) που τεκμηριώνουν το σαθρό έρεισμα των κατηγοριών

- με κατηγορίες βασισμένες στις ψευδομαρτυρίες ορισμένων (των ίδιων πάντα) αστυνομικών

- με πολύ θράσος, αφού κάποιοι από τους κατηγορούμενους δεν ήταν καν εκεί

- με ορισμένες κατηγορίες να μην είναι παρά βασικά δικαιώματα και ίσως και υποχρέωση κάθε συνειδητοποιημένου πολίτη (διακίνηση αντι-μνημονιακού υλικού είναι μία από αυτές).

Δεν χωρά αμφιβολία ότι οι διώξεις αυτές είναι πολιτικές και πραγματοποιούνται μόνο για εκφοβισμό και παραδειγματισμό των υπολοίπων

Εμείς που υπογράφουμε αυτό το κείμενο βρεθήκαμε και στην κατάληψη της περιφέρειας και στην πορεία της 25/03. Δεν είμαστε παρά ένα μικρό κομμάτι όλου αυτού του κόσμου που βρίσκει εφιαλτική την πραγματικότητα που μας ετοιμάζουν. Και επειδή δεν υπάρχει άλλος δρόμος, δηλώνουμε πως θα εξακολουθήσουμε να αγωνιζόμαστε και πως η λέξη αλληλεγγύη θα είναι η τελευταία που θα ξεχαστεί από το λεξιλόγιό μας.

Για αυτούς τους λόγους, καλούμε σε ανοιχτή συζήτηση όλους αυτούς που βρέθηκαν στους δρόμους, που ένιωσαν μια έστω πρόσκαιρη αισιοδοξία βλέποντας το πανό στη εξέδρα των επισήμων στις 25/03, όλους αυτούς που δίνουν τις δικές τους μικρές ή μεγάλες μάχες, όλους αυτούς που δε θέλουν να είναι μόνοι τους όταν θα χτυπήσουν και τη δικιά τους πόρτα την Τετάρτη 30/01/2013 στο Εργατικό Κέντρο (Μ. Μπότσαρη 68) στις 19:00"
Μετά από φασιστικού τύπου μεθοδεύσεις της ασφάλειας Χανίων 11 άτομα καλούνται σε απολογία, με την κατηγορία ότι συμμετείχαν στα γεγονότα διαμαρτυρίας στις 28.10.2011 ενάντια στους εκμεταλλευτές και τα αντεργατικά τους νομοσχέδια. 

Οι κατηγορούμενοι καλούν αύριο Τετάρτη 30 Ιανουαρίου, 19: 00, στο Εργατικό Κέντρο, για την οργάνωση της αντίστασης και της αλληλεγγύης των κινημάτων της πόλης, των αυτο-οργανωμενων χώρων και των αγωνιστικών πρωτοβάθμιων σωματείων, και ενάντια σε κάθε προσπάθεια ποινικοποίησης της πολιτικής συμμετοχής και της συλλογικής δράσης μέσα από τα κοινωνικά και εργατικά κινήματα.
Θα είμαστε όλοι και όλες εκεί.

ΚΑΤΑΛΗΨΗ ROSA NERA
- ΜΑΥΡΟ ΡΟΔΟ -

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..