9 Νοεμβρίου 2012

Νέα κατάληψη, συγκέντρωση και απεργία στο Ηράκλειο

Μετά την επιτυχή κινητοποίηση με την κατάληψη του κτιρίου της Περιφέρειας Κρήτης, πολίτες και φορείς συνεχίζουν τις κινητοποιήσεις τους με άλλες δράσεις. "Ο αγώνας μας δε σταματάει με την ψήφιση των μέτρων" - αναφέρεται χαρακτηριστικά στη σχετική ανακοίνωση, με το Συντονιστικό Όργανο να προετοιμάζεται για αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος, συγκέντρωση στην πλατεία Ελευθερίας και συμμετοχή στην πανευρωπαϊκή απεργία.

Το Συντονιστικό θα πραγματοποιήσει ανοιχτή συνέλευση τη Δευτέρα 12 Νοεμβρίου στις 6:00μμ, στο ΕΚΗ.

Η ανακοίνωση

Στο πλαίσιο των κινητοποιήσεων ενάντια στα μέτρα που η τρικομματική κυβέρνηση, με πραξικοπηματικό τρόπο και διαδικασίες fast track, θέλησε να περάσει από τη Βουλή, φορείς και πολίτες του Ηρακλείου προχωρήσαμε σε κατάληψη του κτηρίου της Περιφέρεια Κρήτης.

Κατά τη διάρκεια της τριήμερης κατάληψης οργανώσαμε ποικίλες δράσεις, όπως: αποκλεισμό της Τράπεζας της Ελλάδος και της Α' Δ.Ο.Υ., απεργιακές περιφρουρήσεις, συλλαλητήρια, λαϊκή συνέλευση, οι οποίες προέκυψαν από δημοκρατικές διαδικασίες, πλούσιο και γόνιμο διάλογο όλων όσων συμμετείχαν.

Στην αναγκαιότητα διαμόρφωσης ενός πλατιού αγωνιστικού μετώπου και συντονισμού των δράσεων μας φορείς, συλλογικότητες και πολίτες με διαφορετικές αφετηρίες και πολιτικές προσεγγίσεις, αλλά με κοινά προβλήματα, δημιουργήσαμε ανοιχτό συντονιστικό όργανο που βασίζεται σε αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες.

Στη σημερινή μας συνεδρίαση (το συντονιστικό) αποφασίσαμε τη λήξη της κατάληψης και τη συνέχιση των κινητοποιήσεων με άλλες μορφές.

Η αποφασιστικότητα και η μαχητικότητα του λαού με τις δυναμικές απεργιακές κινητοποιήσεις «στρίμωξαν» τη μνημονιακή συγκυβέρνηση, συνέβαλαν στη φθορά των δυνάμεων της (153 από 179) και διαμόρφωσαν όρους μη εφαρμογής των μέτρων.

Επειδή ο αγώνας μας δε σταματάει με την ψήφιση των μέτρων,

Επειδή τα μέτρα αυτά δεν πρέπει να εφαρμοστούν, συνεχίζουμε τον αγώνα μας με τις εξής κινητοποιήσεις:

Παρασκευή 09.11.2012, στις 7:00πμ, στη Λότζια για αποκλεισμό της ΤτΕ

Κυριακή 11.11.2012, στις 5:00μμ, ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ στην πλ. Ελευθερίας

Τετάρτη 14.11.2012 συμμετοχή στην Πανευρωπαϊκή Απεργία


Όπλα μας σ' αυτόν τον αγώνα είναι η συλλογικότητα, η αλληλεγγύη και η συμμετοχή όλων μας με στόχο την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των μέτρων και της κυρίαρχης πολιτικής συνολικά.

Κρίνουμε σκόπιμο και αναγκαίο, το επόμενο διάστημα, να προχωρήσουμε σε ανοιχτές, συμμετοχικές διαδικασίες σε όλους τους χώρους δουλειάς και δράσης, με πραγματοποίηση γενικών συνελεύσεων και στόχο τον καλύτερο συντονισμό της δράσης μας.

Καλούμε σε ανοιχτή συνέλευση του Συντονιστικού τη Δευτέρα 12.11.2012 στις 6:00μμ, στο ΕΚΗ.

Στηρίζουμε τον αγώνα των εργαζομένων στο Δήμο που συνεχίζουν την απεργία τους και την κατάληψη του Δημαρχείου Ηρακλείου.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..