7 Νοεμβρίου 2012

Άρειος Πάγος: Αντισυνταγματικές οι μειώσεις των μισθών.... των δικαστικών

Αντισυνταγματικά  έκρινε η ολομέλεια του Αρείου Πάγου τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νέο μνημόνιο και συγκεκριμένα τις περικοπές στους μισθούς των δικαστικών λειτουργών.
Η ολομέλεια του Αρείου Πάγου έκρινε ότι τα όσα περιλαμβάνονται στο μνημόνιο θίγουν σωρεία συνταγματικών διατάξεων και συνεπώς δεν θα πρέπει να εφαρμοστούν.
Η νέα απόφαση των δικαστών με την επίκληση του Συντάγματος (που επιφυλάσσει ειδική πρόβλεψη για τις αποδοχές των δικαστών και ισότητα με αυτές των βουλευτών) ανοίγει το δρόμο για τη μετέπειτα δικαίωσή τους από το Μισθοδικείο.
Οι δικαστές θεωρούν ότι είναι από τους κλάδους που έχουν πληγεί περισσότερο οικονομικά καθώς μόλις εφαρμοστούν τα νέα μέτρα, οι περικοπές στους μισθούς τους την τελευταία διετία θα αγγίζει το 60%.
Σημειώνεται ότι την προηγούμενη Πέμπτη, η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου έκρινε επίσης αντισυνταγματικές, ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου όπως οι νέες μειώσεις των συντάξεων, η αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης και η περικοπή των δώρων στο δημόσιο.
Την αντισυνταγματικότητα της αύξησης των ορίων ηλικίας συνταξιοδότησης διατυπώνει και η Επιστημονική Υπηρεσία της Βουλής.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΣΤΑΣΗ ΠΛΗΡΩΜΩΝ ΚΑΙ ΠΑΡΕΤΕ ΤΑ ΛΕΦΤΑ ΣΑΣ ΑΠΟ ΤΙΣ ΤΡΑΠΕΖΕΣ
Εἶσ' Ἕλληνας; Τί προσκυνᾶς; Σηκώσου ἀπάνω! Ἐμεῖς καὶ στοὺς θεοὺς ὀρθοὶ μιλοῦμε..